Pijnacker – Donderdagavond 12 september is rond 22:45 uur brand uitgebroken in een woning op de zevende etage van een seniorencomplex aan de Floralaan in Pijnacker. Bij de brand raakte de bewoner gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer rukte met meerdere eenheden uit nadat er melding werd gemaakt van de brand. Kort na aankomst schaalde de brandweer op naar ‘Middelbrand’, vanwege de inzet van twee tankautospuiten. Het binnentreden van het appartementencomplex werd vertraagd doordat de buitendeur gesloten bleef, maar eenmaal binnen wist de brandweer de brand snel te blussen. Ondanks de snelle inzet bleek de woning onbewoonbaar. Stichting Salvage kwam ter plaatse om te helpen bij de afhandeling van de schade in de woning en het complex.

De hulpbehoevende bewoner werd door de hulpverleners uit zijn woning gehaald en onderzocht door het ambulancepersoneel. Zonder spoed werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Ook een politieagent werd kort nagekeken door het ambulancepersoneel.

Brandweerwagens uit zowel Haaglanden (Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk) als Rotterdam-Rijnmond (Frobenstraat, Rotterdam) kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Voor zover bekend zijn er geen andere woningen ontruimd. Wat er precies in brand stond, is nog niet bekend.