Pijnacker – Donderdagmiddag 30 juli is de brandweer omstreeks 12:00 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Nieuwkoopseweg in Pijnacker.

De gealarmeerde brandweereenheden rukten met spoed uit. Ter plaatse bleek er een flinke brand te woeden bij een volkstuincomplex. De brandweer had de brand al snel opgeschaald naar sein ‘middelbrand’.

Door de brand waren er in de wijde omgeving flinke zwarte rookwolken te zien, ook waren er meerdere explosies te horen, het zou gaan om ontploffende  gasflessen. De brandweer had de brand al snel onder controle.

Op last van de brandweer is de RET metro E-lijn stilgelegd. Ook is de Nieuwkoopseweg afgesloten voor autoverkeer.  Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

UPDATE 13:30:

De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven. Er zal nog enige tijd na geblust worden. Van het tuinhuisje is helaas niks meer over. Het metroverkeer (RET E-Lijn)  is inmiddels hervat, houd nog wel rekening met enige vertraging.