Regio – Het KNMI heeft vanaf dinsdagavond code geel afgegeven voor de provincie Zuid-Holland vanwege zware windstoten veroorzaakt door zomerstorm Francis.

Ook Pijnacker-Nootdorp kan (zeer) zware windstoten en lokaal veel neerslag verwachten. Voor de provincie Zuid-Holland geldt hier de komende uren code geel voor. Er is kans op windstoten van 75 tot 90 km/uur, aan de kust rond 100 km/uur.

Liveblog

Volg in ons liveblog het laatste nieuws uit Pijnacker met betrekking tot de hulpverlening door stormschade. Ziet u een stormschade veroorzaakt door zomerstorm Francis die over de regio raast? Gebruik onderstaand schema om te beoordelen of er sprake is van acuut gevaar en of het wel nodig is om 112 te bellen. Hiermee blijven hulpdiensten bereikbaar voor wel acute incidenten.

12:20 uur:

Op de Stationsstraat in Pijnacker wist de storm een zonnescherm kapot te scheuren. De oudere bewoners hebben de brandweer gealarmeerd en hebben tot de komst van de brandweerlieden het scherm vastgehouden. De ter plaatse gekomen brandweerlieden konden al vrij snel het  zonnescherm vakkundig demonteren.

Lees meer in het artikel –>

14:30 uur:

Op de Meidoornlaan in Pijnacker zijn medewerkers van een extern bedrijf door de gemeente ingezet om een boom aldaar naar eigen zeggen ‘veiliger te maken’. De boom stond al op de lijst om weggehaald  te worden, vanwege de zomerstorm is besloten de boom eerder te verwijderen.

  

17:00 uur:

De brandweer heeft al een tijd geen alarmeringen meer gehad met betrekking tot stormschades. Het KNMI heeft afgeschaald naar code groen, dit betekent dat er geen weeralarm meer actief is.

 

18:00 uur: 

De redactie heeft besloten om de liveblog te sluiten. Er is op dit moment geen weeralarm meer actief.