Pijnacker – Door werkzaamheden is de Vlielandseweg in Pijnacker langere tijd afgesloten, de hulpdiensten maken zich zorgen over de bereikbaarheid tijdens spoedgevallen in Pijnacker.

Door de werkzaamheden aan de Vlielandseweg is één rijbaan afgesloten en kan het verkeer alleen ‘Pijnacker uit’ er gebruik van maken. Vanuit Zoetermeer richting Pijnacker is de Vlielandseweg niet toegankelijk.

De hulpdiensten onder andere de politie en ambulancedienst, maken zich hier zorgen over. Op 29 januari kwam een ambulancechauffeur in de problemen toen hij voor een ongeval naar de Oostlaan in Pijnacker moest. De chauffeur wilde over de Katwijkerlaan via de Vlielandseweg naar het incident toe, waar hij erachter kwam dat deze was afgesloten. Hij moest uiteindelijk omrijden over de Zijdeweg naar de N470 om via de Klapwijkseweg uiteindelijk op de Oostweg te komen.

De hulpdiensten hebben vragen gesteld aan de gemeente over hoe dit kan, en of er een mogelijkheid is dat ze bij spoedgevallen hier toch een doorgang kunnen krijgen.

De werkzaamheden staan volgens NDW.nu gepland tot eind mei 2021, hierbij worden er nieuwe rioolleidingen neergelegd en wordt er een herinrichting van de weg gerealiseerd. Voor de Vlielandseweg geldt overdag dat er een verkeersregelaar staat aan de zijde van de Boezem tot 19:00 uur, hierna kan je Pijnacker wel verlaten via de Vlielandseweg-Katwijkerlaan.

Het verkeer wordt omgeleid via de Klapwijkseweg / N470 / Zijdeweg om uiteindelijk op de Katwijkerlaan te kunnen komen.

 

Afsluiting Tuindersweg

Ook de Tuindersweg is afgesloten. Deze is in beide richtingen afgesloten vanaf 01 februari 2021 tot 02 april 2021 vanwege herinrichting van de weg zelf, de rotonde wordt verwijderd en hier komen kruispunten voor terug. Voor deze afsluiting geldt een omleiding via de Komkommerweg.

Reactie gemeente Pijnacker-Nootdorp

Vanuit de gemeente wordt er gecommuniceerd dat de verschillende afsluitingen van de Tuindersweg en de Vlielandseweg geen raakvlakken hebben en elkaar dus niet zouden ‘bijten’. Ook meldt de gemeente dat er via verschillende wegen gecommuniceerd is naar de hulpdiensten en dat deze vanuit de gemeente goed zouden moeten verlopen. De gemeente kan ook niet verklaren waarom het op 29 januari misging. De brandweer rukt uit vanaf Pijnacker zelf en zou dus geen ‘last’ moeten hebben van de afsluiting.