Berkel en Rodenrijs – Donderdag 11 februari werden de hulpdiensten gealarmeerd omdat er een zwaan in de problemen was gekomen in het water in de Groenzoom in Berkel en Rodenrijs.

Bij aankomst bleek het om een zwaan te gaan die volgens omstanders niet meer kon lopen. Omstanders hebben hierop de dierenambulance gebeld, welke ter plaatse is gekomen maar het dier geen hulp kon bieden vanwege de afstand. De dierenambulance heeft hierop hulp  ingeroepen van de brandweer. De SIV (Snel Interventie Voertuig) is hierop ter plaatse gekomen maar kon ook weinig betekenen. Zij hebben op hun beurt een speciale eenheid van de brandweer, het Reddings Oppervlakte Team, van kazerne Bleiswijk ter plaatse geroepen.

Nadat de zwaan door de brandweerlieden van kazerne Bleiswijk van het ijs was gehaald hebben de leden van de dierenambulance zich over het dier ontfermd. Na controle is het dier meegenomen voor verdere verzorging

Door het mooie weer en het ijs trok het tafereel veel bekijks.