Pijnacker – Zondagmiddag is er brand ontstaan in een woning aan de Gantellaan in Pijnacker, het incident werd opgeschaald naar sein ‘middelbrand’.

Omstreeks 14:30 uur kwam de melding binnen waarop meerdere eenheden waaronder ook eenheden van brandweerkazerne Frobenstraat in Rotterdam met grote spoed zijn uitgerukt. Bij aankomst was er rook te zien die uit het dakraam en aan de achterzijde uit het dakkapel van de woning kwam. De brandweer is meteen naar binnen gegaan en begonnen met blussen. Ook is de hoogwerker gepositioneerd en heeft via het dak geblust. In verband met de inzet van twee tankautospuiten is er door de brandweer opgeschaald naar sein ‘middelbrand’.

De brand trekt veel bekijks vanuit de wijk. De Gantellaan is gedeeltelijk door het incident afgesloten. Uit onderzoek is gebleken dat de bewoners vorige week nieuwe zonnepanelen hebben laten plaatsen, na het aanzetten van de wasmachine is er brand ontstaan. Naar verluidt gaat het om de omvormer van de zonnepanelen welke in brand is gevlogen. De bewoners van het brandadres kunnen vanwege de brand vannacht niet thuis slapen.

De buren die tijdelijk geëvacueerd waren kunnen weer hun huis in. Team Brandonderzoek van de brandweer is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de brand. Stichting Salvage is opgeroepen om met de bewoners de schade verder af te handelen.