Pijnacker-Nootdorp – Vandaag mocht het weer. Nu de 1,5 meter regel van de baan is kon het dan eindelijk weer doorgaan. De Veiligheidsdag van politie Pijnacker-Nootdorp.

Verschillende hulpdiensten waren aanwezig waaronder de ambulancedienst, defensie, justitie, natuurlijk de politie en een grote primeur. Op de veiligheidsdag stond een gigantische hoogwerker van het Korps Marine Brandweer uit Den Helder. Een unieke wagen in Nederland. Deze hoogwerker kan maar liefst 61 meter hoog. Omdat dit voertuig momenteel nog niet operationeel is kon hij vandaag aanwezig zijn. Maar dit zal waarschijnlijk de eerste en de laatste keer zijn dat deze op open-dagen in Nederland verschijnt. Binnenkort wordt de hoogwerker echt in gebruik genomen.

Maar er was nog veel meer. Op het gebied van incidenten op de weg waren Rijkswaterstaat en Vreugdenhil berging aanwezig. Ook kon je al je vragen stellen aan een wegenwacht van de ANWB.

Foto’s: District8