Zondagmiddag werden de hulpdiensten groots gealarmeerd vanwege een ongeval op de A12 ter hoogte van Centrum Zoetermeer.

Omstreeks 12:45 uur ontvingen de hulpdiensten waaronder de politie, de brandweer en de traumahelikopter, de melding van het ongeval. Ter plaatse bleek dat er ter hoogte van hectometerpaal 12.9 richting Utrecht een eenzijdig ongeval, waarbij een wagen tegen de vangrail botste, had plaatsgevonden. Hierna was, volgens omstanders, de desbetreffende dame in paniek uit de auto gestapt en de snelweg overgestoken. Zij zou hierbij over de vangrail zijn geklommen en op de rijbaan richting Den Haag terecht zijn gekomen, waar ze werd geschept door een andere automobilist. De hulpdiensten hebben alles geprobeerd om de dame te redden maar hulp mocht niet meer baten.

De snelweg A12, zowel richting Den Haag alsmede richting Utrecht, was geheel afgesloten voor verkeer. Het verkeer werd ter hoogte van afrit 6, Centrum Zoetermeer, vanaf de snelweg omgeleid door Zoetermeer, ook hier ontstond een verkeersopstopping.

De politie doet groots onderzoek naar het ongeval, hierdoor is de snelweg in beide richtingen nog uren afgesloten geweest.