In de nacht van zaterdag op zondag 21 november heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden met een scooter op de Katwijkerlaan in Pijnacker.

Omstreeks 01:40 uur kwamen de bestuurder en de passagier ten val op het fietspad op de Katwijkerlaan. De passagier raakte hierbij lichtgewond, waarop een ambulance werd opgeroepen. Terwijl de vriendin van de jongeman werd onderzocht door het ambulancepersoneel, was de politie aan het uitzoeken wie het voertuig bestuurde.

Om de gegevens vast te leggen hadden de agenten het identiteitsbewijs van de ietwat dronken jongeman in handen. Daar was hij het niet mee eens en hij slaagde er in om het identiteitsbewijs uit de handen van één van de agenten te pakken.  Ondanks meerdere vorderingen weigerde hij zijn identiteitsbewijs af te geven, waarop hij werd aangehouden. Met lichte tegenwerking werd de jongen in het politievoertuig gezet, waar hij klaagde dat de handboeien te strak zaten en weer uit het voertuig stapte.

De agenten waren er achter gekomen dat de jongen de scooter bestuurde, dat werd hem medegedeeld waarop hij erg emotioneel reageerde. Hij stapte wéér uit, waarna de agenten de jongen naar de grond werkten om hem in bedwang te houden. Extra politie-eenheden werden opgeroepen en kwamen met spoed ter plaatse. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hoogstwaarschijnlijk krijgt hij meerdere boetes, waaronder voor het rijden onder invloed (art. 8 WvW), en meermaals beledigen van een ambtenaar in functie.

De verwondingen van de vriendin, die door het ambulancepersoneel was onderzocht, bleken mee te vallen; zij hoefde gelukkig niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.  Hoe het ongeval precies plaatsvond is niet bekend. De scooter liep lichte schade op door het ongeval.