Woensdagavond zijn er meerdere personenauto’s beschadigd geraakt nadat er vermoedelijk één van de voertuigen in brand is gestoken aan de Keurmeesterstraat in Pijnacker.

Buurtbewoners aan de Keurmeesterstraat schrokken omstreeks 23:40 uur op toen er een harde knal te horen was in de straat. Meerdere buurtbewoners waarschuwden meteen de brandweer toen zij zagen dat er één voertuig volledig in brand stond.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat er twee geparkeerde voertuigen in brand stonden. Een derde voertuig is door de eigenaar vóór de komst van de brandweer verplaatst, deze liep enkel wat lakschade op. De eigenaar wist door zijn actie schade aan een derde voertuig te voorkomen. De brandweerlieden hadden enige moeite met het bestrijden van de brand, zij konden niet voorkomen dat de Mini Cooper en de er naast geparkeerde Kia uitbrandden.

Er is een sterk vermoeden dat er brandstichting in het spel is, dit vanwege langlopende problemen in de straat. Volgens buurtbewoners zijn er van één eigenaar al meerdere keren de banden lek gestoken. Sinds woensdagmiddag heeft de eigenaar het voertuig verwisseld voor de Mini Cooper, welke vanavond in brand is gestoken. Buurtbewoners zagen één persoon wegrennen na de harde knal, naar verluidt is er een kenteken bekend door opnames van camera’s in de buurt. De politie heeft de camerabeelden veiliggesteld en neemt de zaak in onderzoek, er zijn op locatie enkele aangiftes opgenomen.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft de twee zwaar getroffen voertuigen geborgen.

 

UPDATE: 

De politie heeft op de Facebookpagina van Basisteam Pijnacker-Nootdorp een oproep geplaatst. Zij zoeken getuigen naar aanleiding van de brandstichting aan de Keurmeesterstraat. Heeft u tussen 23:30 en 00:00 uur iets gezien, heeft u belangrijke informatie of weet u meer over de brandstichting?

Neem dan contact op met de politie via: 0900-8844.