De brandweer van kazerne Pijnacker-Nootdorp werd vanmiddag gealarmeerd voor een melding van een ‘dier in problemen’ aan de Stationsstraat in Pijnacker.
In een tuin, tussen enkele winkelpanden en woningen, zat tussen twee muren een kat al twee uur vast. De kat was volgens een buurtbewoner al sinds zaterdag vermist. Een buurman zag toevallig vanmiddag dat de kat tussen de twee muren terecht was gekomen.
Door middel van divers gereedschap van de brandweer werden er enkele materialen verwijderd om beter bij de kat te kunnen komen. Uiteindelijk lukte het door middel van een hele lange stok de kat richting de uitgang te dirigeren. Het beestje kwam meteen in de armen van het baasje terecht.
De eigenaresse heeft de kat direct in de armen gesloten en naar huis gebracht. De brandweerlieden kregen een applaus voor hun inzet.