Deze liveblog is gesloten! Er is een nieuwe liveblog gestart over storm ‘Franklin’. Klik hier voor de nieuwe blog.


In de loop van woensdag zal de wind steeds sterker worden in aanloop naar twee opeenvolgende stormachtige dagen. Donderdag zal storm Dudley vooral het noordelijke deel van Nederland teisteren en vrijdag zal storm Eunice niet alleen het noorden maar ook het westelijke deel van Nederland raken. Ook meer landinwaarts is er kans op zware windstoten van 100 kilometer per uur of meer. Volgens meerdere weerdeskundigen is er vrijdag bovendien kans op sneeuw, veroorzaakt door storm Eunice die koude poollucht onze kant op transporteert. De stormen worden veroorzaakt door lage drukgebieden boven het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan, die zich richting het Verenigd Koninkrijk, en daarna Nederland, verplaatsen.


Vanaf vrijdagmiddag Code Oranje in heel Nederland

Vanaf vrijdagmiddag gaat het opnieuw hard waaien. Dan worden boven land zeer zware windstoten verwacht van 100-120 km/uur, in de kustgebieden tot 130 km/uur en aan de noordwestkust en op de Wadden mogelijk nog iets hoger. Hierdoor kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Hiervoor staat vanaf 14 uur code oranje uit. De wind draait geleidelijk van zuidwest naar west.

 

Aan het einde van de avond en in de nacht naar zaterdag neemt de wind van het zuidwesten uit af.

 

 

Ziet u ergens grote schade als gevolg van de storm? Stuur het via WhatsApp door naar de redactie!
(Klik op de afbeelding om een bericht te sturen)