Deze liveblog is gesloten! Lees alle ontwikkelingen over de storm terug onderaan deze pagina.


 

Na storm ‘Dudley’ en storm ‘Eunice’  maakt de derde storm binnen enkele dagen zijn opwachting:  in de loop van zondag dient storm ‘Franklin’ zich aan. Vooral de kustprovincies zullen weer de volle laag krijgen, zij het niet zo ernstig als van storm Eunice.

Storm Franklin zal zondagmiddag aanvankelijk vanuit zuidwestelijke richting waaien, met zware windstoten van 75-90 km per uur en later in de avond en in de nacht kans op windstoten van 100 kilometer en aan de kust zelfs 120 km per uur. Storm Franklin zal maandag draaien van zuidwest naar west en pas in de loop van maandagmiddag wat luwen, hierna blijft het in de komende dagen flink waaien.

Volgens weerdeskundigen is de oorzaak van zo veel stormen zo vlak achter elkaar dat er op dit moment een heel actieve straalstroom actief is. Een straalstroom, ook wel jetstream genoemd, is een sterke luchtstroom op circa 10 kilometer hoogte, deze straalstroom kan snelheden bereiken van 350 kilometer per uur.


 

Ziet u ergens grote schade als gevolg van de storm? Stuur het via WhatsApp door naar de redactie!
(Klik op de afbeelding om een bericht te sturen)