Vrijdagochtend heeft een woning aan de Roggeakker in Pijnacker forse schade opgelopen doordat er een scooter in brand stond in de voortuin van de woning.

De brandweer uit Pijnacker-Nootdorp, Berkel en Rodenrijs en Rotterdam werden omstreeks 05:25 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Roggeakker, bij aankomst bleek dat er een scooter in de voortuin van de woning volledig in brand stond. Het vuur was snel onder controle, maar doordat de scooter vlakbij de woning met een flink overhangende dakrand stond, liep de woning wel forse schade op. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling, die ook de woning is ingetrokken.

De brandweerlieden hebben de woning gecontroleerd en de ramen opengezet, na het ventileren konden de bewoners weer terug naar hun woning. Ook het dak werd nagekeken.  Er raakte niemand gewond.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, de politie doet hier onderzoek naar. Bij woningen met een videodeurbel heeft de politie de beelden opgevraagd. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Stichting Salvage wordt ingeschakeld om met de bewoners de schade af te handelen.