Maandag 18 juli omstreeks 18.30 uur heeft een mishandeling plaatsgevonden op het terrein van tankstation AVIA aan de Klapwijkseweg in Pijnacker.

Twee jongens op een scooter gedroegen zich zeer agressief jegens een tankende automobilist. “De bijrijder van de scooterrijder ging, al lopend met twee krukken, de shop in terwijl de bestuurder de scooter voltankte. De bestuurder liep na het tanken naar de tankende automobilist en sloeg deze zonder enige aanleiding met zijn vuist in het gezicht”, aldus de politie. De tankende bestuurder zou de scooterrijder ‘aangekeken hebben’. Daarna ontstond een flinke discussie, waarna de twee jongens op de scooter wegreden en daarbij ook nog de tweejarige zoon van de tankende automobilist omver reden.

De automobilist besluit dan achter de scooter aan te gaan, weet de politie: “Op het parkeerterrein achter de AVIA ontstaat opnieuw een confrontatie, waarbij de bestuurder van de scooter met één van de krukken van zijn passagier een ruit van de auto inslaat. Daarmee verwondt hij de bestuurder.” Beide jongens rijden vervolgens weg richting Berkel en Rodenrijs.

Signalement
De jongens reden op een type retro scooter, lichtblauw met wit aan de voorzijde en een blauw kentekenplaat. De scooter heeft een metalen bagagerek achterop. De bestuurder is een jongen van ongeveer 16 à 20 jaar oud. Hij droeg een wit t-shirt, een korte lichte broek en badslippers. Hij heeft blond haar, dat aan de zijkanten opgeschoren is. De passagier is ook een jongen van ongeveer 16 à 20 jaar oud. Hij droeg een gele, korte broek en had een ontbloot bovenlijf. Hij had een zwarte schoudertas bij zich en droeg ook badslippers. De passagier heeft kort haar en droeg een zonnebril. Hij liep op twee krukken, waarbij hij zijn linkerbeen ontzag. Mogelijk heeft hij een blessure.

Camerabeelden
Ken of herken jij deze twee jongens in combinatie met de scooter? Of ben je getuige geweest van het incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. “Herken jij jezelf als betrokkene bij deze gebeurtenissen, meld je dan bij de politie Pijnacker. Er zijn camerabeelden van dit incident. Voorkom dat deze beelden gepubliceerd worden”, besluit de politie.