Aan de Oudeweg in Pijnacker-Nootdorp is maandagmiddag een paard in het water terechtgekomen. 

De brandweer leek het zeer uitgeputte dier niet met vereende mankracht(en) op het droge te krijgen, daarom werd de hulp van zowel de kleine – als de grote kraan ingeroepen, waarschijnlijk voor de inzet van een “paardenbroek”,  een hijsmiddel speciaal voor paarden.

Inmiddels was er door de brandweer een grote reddingsoperatie opgestart. Ook de politie en de eigenaar van het paard waren aanwezig. De precieze toedracht is niet bekend, of het dier misschien ergens van is geschrokken of gewoon verkoeling zocht in het water.

Op het moment dat de bemanning van de kleine – en grote kraan zich aan het voorbereiden waren om het paard uit het water te kunnen takelen, kwam het paard, met een beetje hulp van de brandweer met slangen en eigen krachten,  uit het water.

Het dier maakt het goed en staat weer op vier benen op het gras.