Zaterdagmiddag is er brand ontstaan in de tuin van een woning aan de Vossenzoom in Pijnacker.

De direct naastgelegen buren ontdekten de brand en belden direct de brandweer. Ook andere buurtbewoners merkten de brand op, zij klommen via de schutting van de buren naar de tuin van het brandadres, hier bleek de tuinset volledig in brand te staan. De metershoge vlammen sloegen tegen de gevel. Buurtbewoners hebben geprobeerd het vuur te blussen met behulp van de deksel van een BBQ en haalden water uit het zwembad dat in de tuin staat. De brandweer kwam met spoed uit Haaglanden en regio Rotterdam Rijnmond ter plaatse, in de woning was nog een chihuahua aanwezig, deze is door de brandweer uit de woning gehaald. Het hondje maakt het naar omstandigheden goed. De hulpdiensten schakelden een dierenambulance in.

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. Een ruit van de achterdeur is door de brandweer open gebonkt om toegang te krijgen tot de woning. De bewoners waren ten tijde van de brand niet aanwezig. Zij waren net onderweg voor een dagje strand. De woning heeft forse rook- en waterschade opgelopen.

Een medewerkster van de dierenambulance is ter plaatse gekomen en heeft zich ontfermd over het hondje, deze is voor verdere controle meegenomen.

Stichting Salvage regelt de schadeafhandeling met de bewoners, zij krijgen voor tijdelijk elders onderdak.

 

 

IMG_4094

IMG_4097

IMG_4099

IMG_4127

IMG_4138

IMG_4142

IMG_4166

IMG_4173

IMG_4186

IMG_4211

IMG_4225

IMG_4076