Vuurwerk mag alleen legaal worden afgestoken op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwsjaardag om 02.00 uur. Toch ervaren veel inwoners nu al overlast van vuurwerk.

Op heterdaad

Zowel de politie als de gemeente krijgen regelmatig meldingen van overlast door knallen. Die meldingen geven een goed beeld van de locaties waar de overlast zich concentreert. Hoewel zij hun best doen, is één van de grootste problemen voor de politie en BOA’s helaas dat daders heel moeilijk zijn op te sporen.

Vragen over vuurwerk? Bezoek het mobiele Medialab van de politie

Heeft u vragen over vuurwerk? Vanaf maandagochtend 28 en dinsdag 29 november is het lab open. Lees in dit artikel meer.

Tips voor melden

Wilt u overlast door (illegaal) vuurwerk doorgeven? Bel dan alleen bij een (levens)gevaarlijke situatie het noodnummer 112. Is de situatie niet gevaarlijk? Meld de overlast dan via het formulier op www.politie.nl. Geef in de melding altijd zoveel mogelijk details. Denk aan kenmerken als geslacht, kleding, leeftijd, aantal personen, vervoermiddel, tijdstip en exacte locatie.