Als gevolg van een explosie bij een woning aan de President Kennedystraat in Nootdorp is dinsdagavond 6 december flinke schade ontstaan.

Rond 23:30 was er een flinke knal bij de voordeur van de woning. Deze was direct ontzet en ook enkele ruiten werden gesneuveld. Ook andere woningen, in een straat verderop, is door de explosie schade ontstaan. Evenals een aantal geparkeerde personenauto’s aan de Karel Doormanstraat raakten beschadigd. Buurtbewoners schrokken wakker van de explosie en waarschuwde de hulpdiensten. “Omdat er door de eigenaresse van de woning werd gedacht dat er mogelijk nog een ontploffing zou plaatsvinden riep zij door de straat dat iedereen afstand moest houden.”, laat een omwonende weten. ‘Er ontstond veel paniek in de straat”, aldus de omwonende.

De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse, de brandweerlieden hebben de betrokken woningen gecontroleerd. De politie maakte in de straat direct een groot Plaats Delict (PD). Een medewerker van de TEV (Team Explosieven Verkenning) is met spoed ter plaatse gekomen en heeft in het PD gezocht naar mogelijk andere explosieven. Deze zijn niet gevonden, de TEV heeft hierna samen met de Forensische Opsporing (FO) onderzoek verricht. De FO is hierna begonnen met het veiligstellen van sporen en heeft deze vastgelegd.

Het is nog onbekend om wat voor explosief het gaat en waarom het voor de betrokken woning tot ontploffing is gebracht.

De buurt is enorm geschrokken. Voor zover bekend kwamen een vrouw en een huisdier uit de woning. Zij zijn door familieleden opgevangen. Er raakte niemand gewond.

 

IMG_7991

IMG_8139

IMG_7996

IMG_8012

IMG_8014 (1)

IMG_8061

IMG_8032 (1)

IMG_8071

IMG_8081

IMG_8089

IMG_8118

IMG_8124

IMG_8143

IMG_8155