Vanwege voorbereidende werkzaamheden aan de Nelson Mandelabrug worden vanaf vanavond enkele rijstroken van de A12 bij Zoetermeer afgesloten.

De sluiting geldt van maandag 19 december tot en met donderdag 22 december tussen circa 21.30 en 05.30 uur. Wel kan er hinder ontstaan doordat er minder rijstroken beschikbaar zijn, meldt de gemeente.

Er blijft altijd minimaal een rijstrook open voor het verkeer. De sluiting is noodzakelijk omdat er glasplaten uit de kap worden gehaald als voorbereiding op het weghalen van het brugdeel over de snelweg. Op korte termijn wordt er meer bekendgemaakt over de gevolgen van het verwijderen van het brugdeel voor het verkeer over de A12.

Kijk voor routeinformatie op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl. Op korte termijn wordt er meer bekendgemaakt over de gevolgen van het verwijderen van het brugdeel voor het verkeer over de A12.