Langere tijd was er sprake van onrust in en rondom de Parade in Nootdorp veroorzaakt door verschillende groepen jongeren. Het opnieuw inzetten van het samenscholingsverbod en het verlengen van cameratoezicht zorgen ervoor dat de jongeren momenteel wegblijven. Hiermee is de rust in het winkelcentrum voorlopig terug.

Volgende week begint de kerstvakantie. Dit is voor burgemeester Björn Lugthart aanleiding om extra aandacht te hebben voor de situatie in de Parade. Met het oog op de jaarwisseling heeft hij, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten dat het samenscholingsverbod ook geldt op zondag 1 januari 2023 van 00.00 tot 14.00 uur. Met het huidige samenscholingsverbod betekent dit, dat het van zaterdag 31 december 14.00 uur tot zondag 1 januari 2023 14.00 uur niet is toegestaan om met groepen van drie of meer personen in het aangewezen gebied te zijn. Het samenscholingsverbod en cameratoezicht gelden tot 1 februari 2023.

Activiteiten voor jongeren

Daarnaast heeft jongerenwerk Gro-up een programma opgesteld om de jongeren in de kerstvakantie activiteiten aan te bieden zoals filmavonden, karten en paintball. Onlangs gingen gemeente, politie en jongerenwerk tijdens een ‘patatavond’ met hen in gesprek. De jongeren gaven aan dat zij niets te doen hebben en behoefte hebben aan activiteiten. Met het programma van Gro-up in de kerstvakantie komen we tegemoet aan de vraag van de jongeren.

Sluiting kantoor Markt 55a

Sinds juni zijn wij aanwezig in het pand op Markt 55a. Deze periode is gebleken dat weinig tot geen gebruik wordt van deze faciliteit. Om die reden hebben we besloten de dienstverlening voort te zetten vanuit het gemeentekantoor. Ervaart u problemen of heeft u een vraag over de jongerenaanpak? Dan horen wij dat graag. U kunt uw vraag stellen of een afspraak maken met een medewerker van de gemeente via het mailadres info@pijnacker-nootdorp.nl onder vermelding van ‘jongeren Parade’ of te bellen naar 14 015. Ervaart u (vuurwerk)overlast? Bel dan de politie via 0900-8844 en bij spoed 112.