Pijnacker / Zoetermeer – In de maanden augustus, september en oktober zijn er er meerdere personen in Zoetermeer en Pijnacker het slachtoffer geworden van verschillende bankhelpdeskfraudes.

Zo werd op donderdag 25 augustus bij een vrouw uit Zoetermeer door een zogenaamde bankmedewerker haar bankpas opgehaald en werd er gepind bij een geldautomaat op de Middelwaard en bij benzinestation De Haan in Zoetermeer. Op dinsdag 27 september werd een 76-jarige Zoetermeerder het slachtoffer en werd er met zijn bankpas gepind aan het Meeuwenveld in Zoetermeer. Op donderdag 13 oktober werd een 80- jarige man het slachtoffer en werd er gepind bij een geldautomaat aan de Quirinegang in Zoetermeer. Op vrijdag 14 oktober werd met een weggenomen bankpas opnieuw gepind aan de Quirinegang in Zoetermeer. Een 86-jarige inwoner van Pijnacker werd op dinsdag 25 oktober het slachtoffer van een bankhelpdeskfraude en werd er met zijn pas gepind in Pijnacker.

 

Dit bericht komt uit een artikel van Team West. De desbetreffende uitzending werd gistermiddag (10 januari) uitgezonden.

Heeft u informatie over (één van) deze mannen?

Bel uw tips door via de gratis opsporings-tiplijn 0800-6070 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Iedere dinsdag is Team West om 17.00 uur te zien bij Omroep West. De uitzending wordt daarna ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een keer herhaald.

 

Dader 1

Dader 2

Dader 3

Dader 4

Dader 5

Dader 6