Door de vakbonden zijn weer nieuwe stakingen in het streekvervoer aangekondigd.

Van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari staken de personeelsleden van verschillende streekvervoerders. Zie de lijst hieronder welke streekvervoerders mee doen.

Stakende streekvervoerders:

Arriva, Transdev (incl. Breng, Overal, OV regio IJsselmond), Qbuzz (incl U-OV), EBS, Keolis (incl Syntus Utrecht), RET Bus, Hermes en Connexxion.

 

Regionale treinen

Medewerkers van regionale treinen gaan binnenkort ook opnieuw staken voor betere arbeidsvoorwaarden in de kleinere cao Multimodaal voor het streekvervoer. Dat meldde vakbond VVMC dinsdag 24 januari 2023. Wanneer de nieuwe stakingen gaan plaatsvinden is nog niet bekend, maar volgens de bond zal dat in meerdere regio’s tegelijkertijd zijn.

Onder de cao vallen bedrijven die zowel bus- als treinvervoer aanbieden, zoals Arriva en Keolis. Vorige week eerder staakte dit treinpersoneel ook in onder andere Twente, Dordrecht en Limburg.

Medewerkers van stadsvervoerders HTM, RET (tram/metro) en GVB doen niet mee aan de staking. Zij vallen onder een andere cao. Ook de treinen van de NS rijden gewoon volgens dienstregeling.