Bergschenhoek – Dinsdagavond heeft er een grote uitslaande brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw aan het Weg en Land in Bergschenhoek. Er raakte niemand gewond.

Kort na aankomst van de eerste brandweereenheid werd er opgeschaald naar sein ‘middelbrand’, hierna volgde al snel ‘Grote brand’, waarop het volgende sein kwam; ‘Zeer Grote Brand’. De vlammen sloegen uit het dak van het bedrijfsverzamelgebouw, waarin onder andere een garagebedrijf en een meubelmakerij zitten gevestigd. Meerdere eenheden uit de omliggende regio’s kwamen met spoed ter plaatse, ook het grootschalig watertransport werd al snel opgebouwd om meer water naar de brand locatie te krijgen.

Ten tijde van de brand was er niemand in het pand aanwezig, er zijn dan ook voor zover nu bekend geen gewonden gevallen. Er waren meerdere ontploffingen te horen, vermoedelijk waren dit gasflessen. Burgemeester Pieter van de Stadt was al snel aanwezig en liet zich informeren over de stand van zaken. Omwonenden werden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten indien zij last hebben van de rook. “Schakel hierbij ook uw mechanische ventilatie uit.”, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) weten.

Van meerdere kanten is er ingezet om de brand te bestrijden, ook een Schuimblusvoertuig (SB), van kazerne Metaalhof werd hierbij ingezet. De brandweer heeft zich ingezet op een uitbrandscenario, door de snelle inzet wisten zij overslag naar de naastgelegen panden te voorkomen. Uit veiligheidsoverweging is er besloten het pand niet te betreden.

Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is van de brand.

 

De tekst loopt door onder de eerste reeks foto’s

 

IMG_9769

IMG_9761

IMG_9775

IMG_9804

IMG_9799

IMG_9793

IMG_9782

IMG_9837

IMG_9831

IMG_9845

IMG_9866

 

Day after beelden bij daglicht

Bij daglicht is de schade aan het pand goed zichtbaar. De brandweer en politie doen geen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Donderdag komt de verzekering langs om de schade te bekijken. De eigenaren zijn niet verzekerd, dit is de reden dat de hulpdiensten geen onderzoek verrichten.

Het terrein is voorlopig nog afgesloten. Door één van de klanten van de ondernemers is en crowdfunding opgestart.

 

 

IMG_9940

IMG_9941

IMG_9949

IMG_9889

IMG_9897

IMG_9916

IMG_9925

IMG_9882

IMG_9873