Bergschenhoek – In de nacht van zaterdag op zondag 5 maart werden de bewoners van een appartementencomplex opgeschrikt door twee explosies aan de W.G. Witteveenstraat in Bergschenhoek. 

Het incident werd al snel opgeschaald naar sein ‘middelbrand’. Naar verluidt is er een voordeur van een woning op de eerste etage opgeblazen en is de woning doorzocht, aan de buitenkant van de woning is een touw te zien. Of het daadwerkelijk om een inbraak gaat is niet bekend. De brandweerlieden hebben uit voorzorg de eerste en tweede etage (circa 12 woningen) ontruimd. Hierdoor stonden zo’n 20 mensen op straat. In het pand werd geen brandhaard aangetroffen. Ook waren er geen personen in het betreffende pand aanwezig.

Er zijn enkele personen nagekeken door het ambulancepersoneel. Er raakte niemand gewond. De brandweer en politie doen onderzoek naar het incident. Een medewerker van Team Explosieven Verkenning heeft onderzocht om wat voor explosief het ging en of het sein veilig kon worden gegeven. Zodra het sein veilig werd gegeven konden de bewoners van de tweede etage weer naar hun woning. Uit het onderzoek bleek dat het ging om zwaar vuurwerk.

De bewoners van de eerste etage moeten wachten tot de medewerkers van Forensische Opsporing onderzoek hebben gedaan. Voor deze bewoners  wordt door de gemeente opvang geregeld. Het pand waar de explosie heeft plaatsgevonden is als Plaats Delict aangemerkt.
Burgemeester Pieter van de Stadt is ter plaatse gekomen om zich door de hulpdiensten te laten informeren.

 

IMG_1292

IMG_1273

IMG_1268

IMG_1263

IMG_1309

IMG_1317

IMG_1284

IMG_1335

IMG_1330

IMG_1353