Op vrijdag 24 februari rond 15.45 uur wordt in tram 4 richting Lansingerland-Zoetermeer een man bedreigd door een andere man.

Andere passagiers moeten deze bedreiging hebben gehoord. Ook heeft de verdachte iemand aan de telefoon die via de speaker bedreigingen uit. Om 15.58 uur stappen de twee mannen uit op station Leidschenveen. Daarna stappen ze om 16.00 uur over op metrolijn E richting Slinge. Hier zou ook geschreeuwd zijn en dat kunnen andere passagiers gehoord hebben. Uiteindelijk stappen de mannen uit op station Pijnacker Centrum. De identiteit van de verdachte is bekend. Het onderzoeksteam wil graag in kaart brengen wat er precies is gebeurd. In de uitzending van vanavond worden camerabeelden getoond van de reis van het slachtoffer en verdachte.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Zoetermeer / Benthuizen – Op maandagmiddag 14 november rond 12.45 uur vindt op de Oostkade in Zoetermeer een mishandeling plaats.

Drie vrienden maken een wandeling in het Bentwoud, een recreatiegebied tussen Zoetermeer en Benthuizen. Omdat hier geen voetpad is, lopen de drie op het fietspad aan de linkerkant. Een tegemoetkomende wielrenner ziet de vrienden wel lopen, maar wijkt niet uit. Vlak voor de wielrenner ze bijna aanrijdt, kunnen de jongens nog opzij stappen. De jongens schrikken en een van hen vraagt waarom hij dit doet. De wielrenner stopt direct, zet zijn fiets neer en valt de jongen aan.

In de uitzending van vanavond om 17:00 uur worden beelden uitgezonden van de wielrenner.

Team West

Team West is een regionaal opsporingsprogramma op TV West waarbij wij de wekelijkse hulp inroepen van de inwoners in de regio Den Haag. Deze productie is een samenwerking tussen de politie Eenheid Den Haag, het Openbaar Ministerie en TV West. Iedere dinsdagavond vanaf 17.00 uur wordt het programma elk hele uur uitgezonden op TV West. De uitzending wordt gedurende woensdagmiddag ook nog een aantal keer herhaald.

Heeft u informatie over een zaak en wilt u deze delen? Bel dan met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Tip dan anoniem via 0800-7000. Hiermee helpt u de politie de zaken op te lossen!