Op de A12 bij Zoetermeer vonden dinsdagochtend 18 april meerdere aanrijdingen plaats. Een 56-jarige automobiliste raakte hierbij lichtgewond en is vervoerd naar het ziekenhuis. Omdat de vrouw na de eerste aanrijding tot twee keer toe de snelweg overstak, zal zij na behandeling in het ziekenhuis worden gehoord als verdachte.

De vrouw reed rond 07.20 uur in haar auto op de toerit van de A12 in de richting van Utrecht ter hoogte van Zoetermeer. Door nog onbekende oorzaak veroorzaakte zij op deze toerit een aanrijding. De automobiliste reed vervolgens de snelweg op en stapte enige tijd later op de linkerhelft van de snelweg uit haar auto. Daarna besloot zij over de vangrail te stappen en wilde zij de snelweg in de richting van Den Haag oversteken. Automobilisten die daar reden, moesten plotseling stoppen waardoor twee auto’s tegen elkaar botsten. De vrouw bleef hierbij ongedeerd en besloot toen om terug te keren naar de weghelft waar haar auto stond en stak opnieuw de vangrail over.

Gehoord als verdachte

Zij liep vervolgens enkele honderden meters op de snelweg in de richting van Utrecht toen ze werd aangereden door een auto. Hierbij raakte zij slechts lichtgewond. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling zal zij als verdachte door de politie worden gehoord.

Lange files

Door de aanrijdingen en de daaropvolgende chaos ontstonden er in beide rijrichtingen lange files op de A12. Ook landde een traumahelikopter op de snelweg, maar die hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden.

Na berging van de voertuigen is de snelweg in beide richtingen weer vrijgegeven.