Woensdagavond is er een flinke brand ontstaan in een grote loods waar caravans en campers staan gestald aan de Anjerweg in Bleiswijk. De brand is tot in de wijde omgeving zichtbaar vanwege donkere rookontwikkeling. De vlammen slaan uit het dak van het pand.

Grote rookwolken trekken over de regio als gevolg van de brand. In de loods staan honderden caravans en kampers opgeslagen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand te blussen. Er is in korte tijd flink opgeschaald tot uiteindelijk sein ‘Zeer Grote Brand’ en GRIP1. Ook is er een NL-Alert verzonden, de rook trekt richting de snelweg A12 en richting Waddinxveen. De brandweer zet op dit moment in op het voorkomen van verdere uitbreiding. Ook liggen er zonnepanelen op het dak van een loods, er wordt alles aan gedaan om overslag te voorkomen. Dit wordt gedaan door de zonnepanelen nat te houden. In de omgeving komen neerdwarrelende roetdeeltjes naar beneden, deze kunnen neerkomen tot aan Waddinxveen.

Het dringende advies vanuit de Veiligheidsregio is om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Bij de brand is er niemand gewond geraakt. Burgemeester Pieter van de Stadt was ook aanwezig bij de brand, hij liet zich door de hulpverleners bijpraten over de brand en de veiligheid voor de omgeving. Volgens de Veiligheidsregio kunnen er circa 300 caravans / campers als verloren worden beschouwd.

 

De omgeving het groots afgezet, er komen veel mensen naar de brand kijken. Geef hulpverleners de ruimte!

UPDATE 23:30 uur:

Het sein ‘brandmeester’ is zojuist gegeven laat de Veiligheidsregio weten. Ten oosten van de brand worden over grotere afstand brokstukken en brandresten aangetroffen. Verbrande brokstukken bevatten vrijwel altijd schadelijke stoffen. De blootstelling (via de huid, via de mond of via inademing) is naar verwachting beperkt, maar volg de volgende voorzorgsmaatregelen op. De brandweer zal nog langere tijd bezig zijn met het nablussen van de brand.

Lees meer op de site van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) wat u kunt doen bij het aantreffen van brandresten.

 

 

IMG_00890

IMG_6450

IMG_6452

IMG_6458

IMG_6500

IMG_6529

IMG_6491

IMG_6539

IMG_6470

IMG_6511

IMG_6384

IMG_6378

WhatsApp Image 2023-05-10 at 20.02.11

WhatsApp Image 2023-05-10 at 20.02.12

WhatsApp Image 2023-05-10 at 19.43.57