Woensdagavond zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand op het terrein bij Outdoor Valley aan de Hoeksekade in Bergschenhoek.

De brand zou nabij een zeecontainer zijn begonnen en sloeg in korte tijd over naar andere delen en een schuur. De brandweer schaalde al snel op naar sein ‘middelbrand’. Bij de brand kwam flinke rookontwikkeling vrij dat in de weide omtrek te zien was. Onder andere brandweereenheden van kazerne Berkelse Poort (Berkel), Bleiswijk en kazerne Metaalhof (Rotterdam) waren ter plaatse om de brand te bestrijden. Er waren harde knallen hoorbaar. Rond 19:30 uur kon het sein ‘brandmeester’ worden gegeven.

De schade aan de schuur en omgeving is aanzienlijk groot, Stichting Salvage zal dat verder oppakken. Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer komt ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

 

IMG_8177

IMG_8202

IMG_8197

IMG_8148

IMG_8246

IMG_8251

IMG_8269

IMG_8272

IMG_8264

IMG_8256