Zaterdagmiddag is even na twee uur, door nog onbekende oorzaak, brand ontstaan op het balkon en de aangrenzende slaapkamer van een galerijflat op 8e etage aan de Willem van Cleeflaan in Zoetermeer. 

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een uitslaande brand. Het brandadres raakte daarbij zwaar beschadigd en is vooralsnog onbewoonbaar.
Er sprake van brand-, rook-, en waterschade.

in totaal zijn zeven mensen (waarvan vier kinderen) in verband met rookinhalatie door medewerkers van de ambulancedienst gecontroleerd. Twee van hen zijn voor nader onderzoek/behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft twee katten uit de woning naast het brandadres in veiligheid gebracht. Zij worden overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance

De omliggende woningen zijn ontruimd en later in de middag na ventileren en controle weer vrijgegeven.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij meerdere tips via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Zoetermeer.

 

 

Brand_Zoetermeer_1

Brand_Zoetermeer_3

WhatsApp Image 2023-07-15 at 15.04.48