Pijnacker-Nootdorp – “In de afgelopen tijd hebben wij talrijke meldingen ontvangen over een verontrustende oplichtingspraktijk waarbij mensen telefonisch benaderd worden door een individu dat beweert een politiemedewerker te zijn”, zo laat de lokale politie weten.

De oplichter tracht argeloze burgers te misleiden door vragen te stellen over de aanwezigheid van geld en sieraden in hun woning, met als volgende stap het verzoek om zich onmiddellijk bij het politiebureau te melden.

BELANGRIJK: DIT BETREFT GEEN POLITIEMEDEWERKER

Wij dringen er bij u op aan om niet op dergelijke verzoeken in te gaan. In geval van ongewenst bezoek aan uw deur, aarzel niet om direct 112 te bellen. Voor meldingen en informatie over deze oplichtingspraktijken, neem contact op met de politie via 0900-8844.

Het is van cruciaal belang om alert te blijven en deze waarschuwing te delen om anderen te beschermen tegen deze praktijken.