In winkelcentrum Parade is er sinds vrijdag sprake van enige onrust. Groepen jongeren vertonen storend gedrag, zijn brutaal, geven grote monden en gooien met vuurwerk. Een aantal ondernemers houden hun hart vast met de komende voorjaarsvakantie in zicht.

“Een medewerker van een winkel kreeg gisteren een nitraatbom naar zijn hoofd gegooid,” aldus een betrokkene tegen Mediapartner Telstar-Online. “Vanmiddag werd er vanaf het parkeerdek vuurwerk richting het winkelend publiek gegooid,” voegt hij eraan toe. Het lijkt te gaan om groepen jongeren uit zowel Nootdorp zelf als uit omliggende gebieden.

Om de overlast door jongeren te verminderen, werd er vorig jaar en het jaar daarvoor al tijdelijk een samenscholingsverbod ingesteld en werd er cameratoezicht geplaatst. Precies een jaar geleden werd dit opgeheven. “We zien veel politie en de jongeren vermijden het woongebied.”

De huidige overlast lijkt zich dan ook weer voornamelijk te concentreren in het winkelgebied.