Berkel en Rodenrijs – Maandagochtend heeft een 13-jarige jongen, de zoon van de eigenaar van de panden, die de schade aan de schuur kwam bekijken, een stoffelijk overschot aangetroffen. In de schuur aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs woedde zondagmiddag 28 april een felle brand.

Zondagmiddag konden de hulpverleners niet in de panden komen vanwege instortingsgevaar, de schuur en aangrenzende woning, hadden aanzienlijke schade opgelopen bij de brand. Tot in de nachtelijke uren is de brandweer bezig geweest met het nablussen van de brand. Na 01:00 uur kon het sein ‘brandmeester’ worden gegeven.

Maandag 29 april zou de politie starten met het onderzoek naar de oorzaak van de brand en om meer duidelijkheid te krijgen over de eventuele betrokkenheid van twee mannen (van 21 en 28 jaar oud) die gisteren zijn aangehouden vlak na het uitbreken van de brand. Al voordat de politie ter plaatse was werd de politie rond 10:00 uur gealarmeerd over de vondst van het lichaam.

De jongen is zichtbaar aangeslagen door de vondst. Voor hem wordt Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie heeft verklaringen opgenomen en doet op dit moment groots onderzoek in de schuur. Meerdere medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing zijn ter plaatse om onderzoek te doen.

Zondagavond deed de politie nog een getuigenoproep, om meer te weten te komen over wat er zich voor de brand precies heeft afgespeeld. De twee aangehouden mannen uit Rotterdam zitten op dit moment nog vast.

 

20240429114920_IMG_3796

20240429114946_IMG_3799

IMG_3826

IMG_3832

IMG_3828