Den Haag/Zoetermeer/Nootdorp – De recherche hield maandagochtend 13 september vier Hagenaars aan in een onderzoek naar een reeks inbraken. Het viertal werd op hetzelfde tijdstrip op verschillende locaties in Den Haag, Nootdorp en Zoetermeer aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere (pogingen) inbraken in bedrijfspanden en bedrijfsbusjes, in wisselende samenstelling gepleegd.

De politie startte een onderzoek nadat op camerabeelden meerdere voorbereidende handelingen voor een woninginbraak te zien waren. In het onderzoek kwam de politie de vier verdachten op het spoor en deed ze verder onderzoek naar deze verdachten. Het gaat om vier Hagenaars in de leeftijd van 28, 38, 40 en 42 jaar die maandagochtend zijn aangehouden. Twee van hen in Den Haag, de andere twee in Nootdorp en Zoetermeer. De politie doorzocht vier woningen en diverse auto’s. Daarbij is een grote hoeveelheid professionele apparatuur en specialistisch gereedschap in beslag genomen voor verder onderzoek. Tevens in er in de woning in Zoetermeer drugs in beslag genomen.

Camera in beeld
Ook u kunt helpen misdaden op te lossen. Heeft u een beveiligingscamera aan uw bedrijfspand of woning? Meld dit dan bij de politie. Alle camera’s komen in een databank. Wordt bij u in buurt een misdrijf gepleegd dan kijken we wie allemaal een camera heeft. Een politiemedewerker komt vervolgens de beelden ophalen om te kijken of de dader er op staat. Uw camera beveiligt dan niet alleen uw bezit, maar helpt tegelijkertijd uw buurt veiliger te maken. U kunt uw camera(‘s) aanmelden via www.politie.nl/cib  of via uw wijkagent.