Pijnacker – Donderdagavond 16 september werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een brand aan de Polderweg in Pijnacker.

Omstreeks 21:00 uur kwam de eerste melding binnen, ter plaatse bleek er een schuur in de brand te staan. Doordat er veel bomen en bossage om het schuurtje stonden werd de brand al snel erg groot. De uitslaande brand was in de wijde omgeving goed zichtbaar. Ook kwamen veel mensen kijken naar de brand.

De brandweer van de Berkelse Poort (Berkel en Rodenrijs) was als eerste ter plaatse om het blussen in te zetten. De brandweer had in eerste instantie moeite om bij de brand te komen daar. De Randstadrail E-lijn is vanwege de brand stilgelegd. De Officier Van Dienst (OVD) RET was ter plaatse, deze heeft langs het spoor gelopen en gekeken of er schade was.

Vermoedelijk is de brand aangestoken, daar er enkele weken geleden meerdere vernielingen waren aangericht, en er in de schuur was ingebroken.

De politie gaat de vermoedelijke brandstichting in onderzoek nemen. Er is niemand gewond geraakt.