Nabij het gemeentekantoor van Pijnacker-Nootdorp was donderdagavond een hoop politie op de been. Volgens eerste berichten hadden onbekende personen vanaf 20:30 uur een aantal huisjes, die bedoeld zijn voor vluchtelingen, gekraakt.

Op het braakliggende terrein nabij het gemeentekantoor zijn sinds kort mobiele units neergezet voor mensen die op de vlucht zijn geslagen voor de oorlog in Oekraïne. De huisjes zijn op dit moment nog niet bewoond. Volgens een buurtbewoner zijn de woningen opengebroken en werden de huisjes gekraakt. De buurt liep uit om te kijken wat er allemaal aan de hand was.

Meerdere eenheden van de politie verzamelden zich bij het gemeentekantoor. Ook hondengeleiders waren aanwezig. Na een plan van aanpak ging de politie richting de mobiele units voor de vluchtelingen. Na eerste vordering en het controleren van ID gegevens van de aanwezige personen is iedereen rustig vertrokken. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Naar verluidt zou de actie te maken hebben met onvrede vanuit woonwagenbewoners. Ze hekelen het overheidsbeleid over standplaatsen. “Voor vluchtelingen kan het wel, en terecht hoor, maar voor woonwagenbewoners worden al meer dan dertig jaar geen nieuwe locaties geregeld. Laat de Oekraïense vluchtelingen maar in de huizen wonen die wij toegewezen krijgen, dan kunnen wij terug naar de woonwagens. De plek waar wij geboren zijn”, zo meldde een demonstrant.

Het terrein wordt door de politie en gemeente afgesloten. De mobiele units hebben door het openbreken forse schade opgelopen.

Nieuwe acties worden niet uitgesloten.
Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Pijnacker).
IMG_3974
IMG_3971
IMG_3980
IMG_2323
IMG_2328
IMG_4025
IMG_4034
IMG_4054
IMG_4071