Zoetermeer – Zaterdagochtend heeft er een flinke aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Zuidweg met de Oostweg in Zoetermeer.

Omstreeks half elf kwamen op de kruising  twee automobilisten frontaal met elkaar in botsing. De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer heeft enkel hand- en spandiensten verleend, hierna konden zij retour kazerne.

Er zijn twee personen nagekeken door het ambulancepersoneel, na controle zijn alle twee de bestuurders naar het ziekenhuis vervoerd.

Beide voertuigen liepen enorme schade op door het ongeval. De kruising is deels afgesloten voor het verkeer. Vanaf de A12 in de richting van Pijnacker kan het verkeer alleen rechtsaf de Zuidweg op. In tegengestelde richting kan het verkeer niet links afslaan richting de Zuidweg.

De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Medewerkers van FO Verkeer (voorheen Verkeers Ongevallen Analyse) zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het ongeval. De kruising zal hierdoor nog enige tijd afgesloten blijven.

Een getuige laat aan onze fotograaf weten dat hij de bestuurder van het zwarte voertuig al slingerend over de snelweg A12 zag rijden, hier veroorzaakte de bestuurder al bijna een ongeval. Nadat de bestuurder van de A12 af reed is het op de Oostweg, bij de volgende kruising met de Zuidweg, mis gegaan.

Of de bestuurder onwel was geworden of ergens van onder invloed was is vooralsnog niet bekend.

 

IMG20221203111340

IMG20221203111432

IMG20221203111451

IMG20221203111608

IMG20221203111916_01