Burgemeester Björn Lugthart heeft vandaag, vrijdag 23 december, een woning op het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp voor vier weken gesloten. Dit betekent dat niemand de woning in mag en verblijven zonder toestemming. De burgemeester heeft het besluit uit veiligheidsoverwegingen genomen.

In de avond van 6 december jl. was er een explosie in de President Kennedystraat waarbij meerdere woningen beschadigd raakten. De politie stelde direct een onderzoek in naar de oorzaak van de explosie. Inmiddels is uit politie-informatie gebleken dat het hoogstwaarschijnlijk een doelgerichte actie was, bedoeld voor een andere woning. Deze woning is nu gesloten.

“Het gaat hier om een zwaar misdrijf. Om herhaling te voorkomen, heb ik de woning gesloten. Gelukkig raakte bij de explosie niemand gewond, maar dat had ook anders kunnen zijn. De veiligheid van onze inwoners staat voorop.”-Burgemeester Björn Lugthart