Zaterdagochtend kwamen een ambulance en een tankautospuit vast te staan na een medische situatie nabij  het natuurgebied De Balij aan het Spoorpad in Pijnacker.

De politie en ambulancedienst ontvingen een melding dat er een vrouw onwel was geworden in een natuurgebied aan het Spoorpad, zij kwamen met spoed ter plaatse en hebben het slachtoffer behandeld. Uiteindelijk bleek het niet noodzakelijk om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren.

Toen het ambulancepersoneel zijn weg wilde vervolgen ging het mis, door de drassige slechte paden reed de ambulance zich vast. Hierop werd de hulp van de brandweer ingeroepen. De bemanning van de tankautospuit van Pijnacker-Nootdorp kwam met spoed ter plaatse, maar kwam ook niet ver. De tankautospuit reed zichzelf aan het begin van het onverharde pad vast. Hierop werd weer de hulp van een hulpverleningsvoertuig van kazerne Leidschendam-Voorburg gevraagd, om de tankautospuit en de ambulance weer in beweging te krijgen.

Uiteindelijk kregen de hulpverleners grip op de situatie en kwam de ambulance, met behulp van strategisch geplaatsde takken onder de wielen,  in beweging. Ook de tankautospuit werd voorzien van takken en ander materiaal en hierop lukte het om weer de grip van de verharde weg onder de banden te krijgen.

 

Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in uw gemeente.

 

image00003

image00014

image00008

image00001

image00006

image00001